Litauisk Lesesirkel: Maja Lundes "Vandens Istorija" (norsk tittel: "Blå")

 
Den siste lørdagen hver måned samles vi for en uformell trivelig samtale om litteratur. Vi leser høyt et utdrag fra et verk og reflekterer rundt det. I tillegg til det snakker vi om flere bøker av samme forfatteren og deler opplevelsene våre. Avslutningsvis leser vi et dikt som oppsummerer dagens tematikk. Her kombinerer vi de beste elementene fra en klassisk lesesirkel og Shared Reading-metodikken.
 
Vi tar for oss litauisk, norsk og utenlandsk litteratur men formidling av det skjer på litauisk.
Noen av møtene kan skje på engelsk eller norsk om det er behov for det – gi beskjed på forhånd. 
 
I september leser vi Maja Lunde sin roman Blå.
 
I 2015 tok Maja Lunde verden med storm med Bienes historie. Nå følger hun opp suksessen med en ny roman om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann. 
2017: Signe er snart 70 år, men lar seg ikke skremme av havet. Alene seiler hun vekk fra barndomsbygda på Vestlandet, for å konfrontere mannen hun en gang elsket. Det er bare henne, båten og en underlig last. 
2041: David kjenner seg for ung til å være far, likevel er han blitt alene med sin lille datter. De to er på flukt gjennom et tørkerammet Sør-Europa, hvor nord står mot sør, og det ikke lenger finnes nok vann til oss alle. Alt forandres den dagen de oppdager en seilbåt i en forlatt hage langt inne i landet. 
 
Du finner mer info om lesesirkelen på Facebook: Atviri Skaitymai Osle – Litauisk Lesesirkel 
Når:
Lørdag 28. september 2019 12:00 til 14:00
Sted:
Kategori:
Pris:
Gratis